keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Struggled It Work! - Vaillinainen muodonvaihdos

Viime perjantain SaVaWay haasteen tarjosi Linnel teemalla "Make It Work!". Tällä kertaa kerrottiin, ettei ylläri tule sisältämään kangasta, ja kuoresta paljastuikin naisten istuvan paidan peruskaava erilaisine variaatioineen ja muokkausohjeineen. Juuri jotain sellaista, jota olin kaivannutkin!

Kaavaa oli päivä aikaa mittailla ja piirtää itselleen sopivaksi. Ajatuksenani oli tehdä itselleni imetyspaita, mutta luovuin (onneksi) ideasta hiukan ennen haasteen alkua.

"Munaksi" valikoitui kangasvarastoni ei-lapsellisen puolen ei-kaikkein-suosikein-kangas. Pientä realismia onnistumisen suhteen oli jo ilmassa...


 Kaavan muokkaukseen sai ryhmässä kysellä lisää vinkkejä, ja sieltä jostain nappasin, että rinnanympäryksen voi tehdä reilusti napakammin, ja alempaa taas leventää. No, nappasin sitten näppäränä keskitaitteelta reilusti pois ymmärtämättä, että se tietysti kaventaa myös hartialinjaa...

"Toukaksi" kuoriutui kahden tunnin jälkeen aikas piukea pötkylä. Suunnittelemani venepääntie oli vetäytynyt kasaan ja olkapäät eivät yhtään näyttäneet siltä kuin piti. Turhautuminen täytti ilmaa.Seuraavan yön käytin pohtimalla erilaisia korjausvaihtoehtoja. Minusta on kiva saada aikaan jotain edes hiukan toimivaa, joten halusin koittaa tehdä paidasta vielä itselleni paremmin istuvan.

Lopulta päädyin lisäämään keskelle paitaa sen leikkuuvaiheessa kaventamani 2,5cm taitteelle. Pähkäilyni tuloksena valitsin lisätä paidan kuviointia imitoivan muodon etuosaan. Ei kaikkein viisain valinta näille taidoille, mutta sillä sitten mentiin.

"Täysikasvuinen yksilöni" muuntui esiin useamman tunnin väännön jälkeen. Paidan etuosa oli saanut kuvionsa, takaosa oman "huomaa minut"-kaistaleensa ja helma kokenut lyhennyksen. Nyt paita toimii jotenkin, mutta seuraavasta versiosta aion tehdä paljon paremman.

Make it work! -kaavan voi itselleen tilata täältä.


Kankaat: Leaves kombi trikoo Linnel ja
Raitatrikoo Nosh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti