perjantai 6. syyskuuta 2013

Panda tulee kylään!
Viljamin Panda on menossa vierailulle Lastenklinikalle 9.9. ja toivoi saavansa sinne viemisiksi 200 pehmolelua sairaalan infektio-osastolle K12. Osastolla jokaista sinne tulevaa lasta odottaa huoneessa pedattu sänky sekä pehmolelu. Vuodessa yli tuhatta potilasta saa hoitoa osastolla, eivätkä läheskään kaikki ehdi kiireessä ottaa lapsen omaa pehmolelua mukaan turvaksi sairaalaan.

Tämä haaste sai monet ompeluryhmästä liikkeelle, ja saattaa olla, että panda tarvitsee kantoapua pehmojen toimittamiseen osastolle. Hyvä juttu!

Täältä meidän kulmilta järjestettiin pehmoleluille ihan autokyyti pelipaikalle, joten haasteeseen oli helppo ottaa osaa. Minä valmistin neljä pöllöä pienimpiä potilaita ajatellen sekä yhden mäyräkoiran. Pöllöjen ohjeen nappasin täältä ja mäyriksen kaavoitin itse netistä löytämäni kuvan perusteella.

Lapset olivat iloisia, kun äiti teki leluja. Kaksi vanhempaa jopa auttoi niiden täyttämisessä, joten ovat hekin nyt saaneet osallistua hyväntekeväisyyteen. Voi olla, että täytyy ommella pari pehmoa myös omille lapsille, vaikka niistä tuppaakin olemaan ylitarjontaa...
 
 
Hu-huut oli pakko käydä kuvauttamassa myös ulkona. Toivotaan, että ne vetivät sisuksiinsa paljon parantavaa metsäilmaa pienille ja isommillekin pienille potilaille puhkuttavaksi.


 

Lisää Viljamin hyväntekeväisyyskampanjasta voi lukea täältä.


Pehmojen kankaat: Pallotrikoot sekä turkoosi, lime, oranssi ja ruskea luomuinterlock Pehemiä
Siipivärkit paikallinen käsityöpuoti ja
pöllöjen takaosan raitavelour kierrätyksestä

4 kommenttia: