torstai 8. elokuuta 2013

Savaway Pehemiä

Aloitetaan bloggausopettelu näiden vanhojen ompelusten parissa.

Tämän kangas- ja ompeluhurahduksen myötä olen jahkautunut myös ihastelemaan muiden tuotoksia teemaanliittyvissä sosiaalisen median ryhmissä. Saumanvara-ryhmä yhdistää ompelijat joka perjantai surauttelemaan klo 21-23 vaihtuvalla teemalla. Kaavat ja materiaalit saa kaivella jo ennen iltaa valmiiksi, mutta kankaiden leikkuu ja ompelu alkaa jokaisessa Savaway-pirtissä vasta yhdeksältä. Tuotokset kuvataan sitten kahden tunnin jälkeen - valmiina tai vähemmän valmiina. Mielestäni idea on kutkuttavan loistava!

Heinäkuussa oli ylläripaketin vuoro, ja se tilattiin Pehemiältä. Kaikille reilulle sadalle osallistujalle tuli pala Kalastajat-trikoota, toisille sinistä ja toisille pinkkiä. Olin jo aiemmin tilannut sinistä Kalastajaa ja tehnyt siitä pojalle t-paidan ja tytölle tunikan. Sinisenä kangas on minusta ihana ja raikas. Ylläripaketista paljastui tietysti pinkki-musta-keltainen pala. Toisaalta kiva, että sain nyt sitä toistakin.

Tästä siis lähdettiin:

 

Ja parin tunnin jälkeen oli hulmuava kellohame lähes valmis. Pieniä viimeistelyjä tein vielä yliajalla. Innokkeena hameessa oli OB 4/12 Groovy, mutta tämä hame valmistui ilman kaavoja. Halusin hyödyntää kalastajien aaltoja ja leikkasin alareunan niiden mukaan ja päärmäsin sen saumurilla. Resori on äidin varastosta löytynyttä, ainakin parikymmentä vuotta vanhaa, mutta väri täsmäsi täydellisesti.
Lopusta kankaasta tein pitkähihaisen tunikan kaavana Dreamland (OB 4/11). Muokkasin vain kaula-aukon loven pois. Hihoissa Noshin raitatrikoota.
Kutsun tätä itse saapasliperitunikaksi leikkauksellisista syistä.

Tunikan seuraksi Noshin raidoista legginsit, joita voi toki käyttää hameenkin kanssa. Kaavana Ruusunpuna (OB 6/12). Näissä en kyllä saanut raitoja menemään nätisti enää polvesta ylöspäin, vaikka yritin kaavoja asetella. Huoh. Jatketaan harjoittelua. Ovatpa nuo silti jalkaan päässeet.Täytyy myöntää, että tämä pinkkikin kalastaja on ihan kiva, mutta musta on lapsen vaatteessa aina niin... Musta.

P.S. Muiden oivalluksia samaisena iltana voi ihastella Rouva Pehemiän blogissa täällä.

2 kommenttia:

 1. Jopas käy hienosti tuo kalastaja-trikoo tuohon hameeseen. Kankaan aaltomaiset raidat tulee nätisti esiin. Ja ihana hame muutenkin kivoilla yksityiskohdilla. Onnea uudelle blogille! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista ja onnittelusta - olit ihan ensimmäinen :)
   Aaltoraita on melko loiva pinkin ja mustan välissä, mutta tuo mielestäni kuitenkin hiukan hauskaa lisäaaltoa helmaan.

   Poista