lauantai 17. elokuuta 2013

Savaway PaaPii

Perjantai tuli yllätyksiä täynnä. Ompeluryhmän haasteillassa hikoiltiin tällä kertaa PaaPiin ylläripaketista ilmestyneen Aidan kanssa - värinä oli joko sinistä tai punaista, ja osallistujia miltei 200.


Aidan kuosi on mielestäni, no, aikas "rouhea", joten meni tovi ennen kuin teimme sinunkaupat kankaan kanssa. Koska en osannut ajatella tekeväni tästä mitään lapsille, sain ajatuksen kokeilla kotihametta itselleni. Se siitä sitten syntyikin, ja mukava hamonen onkin!

Kangas ei olisi riittänyt yksistään minun ympärilleni, joten varastosta sen kaveriksi valikoitui ainoana sopivana ruskea joustotrikoo. Kaavan piirtelin itse. Leikkauksella yritin saada hiukan rauhoitettua yllärikankaan hurjaa ilmettä.

Hame vaikutti yksinkertaiselta kasattavalta, ja ompelu sujuikin tällä kertaa ilman ratkojaa. Seuraavalla kerralla pitää kuitenkin muistaa tarkemmin suunnitella kankaan leikkuu. Luulin ruskeaa kangasta riittävän hyvin vielä tuleviinkin projekteihin, mutta äkkiä huomasin, etten saakaan siitä enää leikattua alahelman kaitaletta yhtenäisenä palana. No, kotihame kestää yhden ylimääräisen sauman...
 

 

P.S. Oli mielenkiintoista nähdä kuinka osa oli käyttänyt kangasta toisinpäin kuin mitä itse sen miellän, tasaiset reunat ylhäällä. Aita taipui naisten yläosien lisäksi kivasti niin alushousuiksi kuin lastenvaatteiksikin.

2 kommenttia: