torstai 15. toukokuuta 2014

Puhteena pingviinit

Viime perjantaina osallistuin pitkästä aikaa salaiseen veiviin. Tällä kertaa tilatessa ei saanut tietää mistä kangas on tulossa, mutta kun postissa saapuneessa kuoressa luki Puhde-puoti, oli minulla vain yksi mielikuva mitä sisältä tulee löytymään: Pingviinitanssi luomutrikoota. Olin oikeassa.

Kangas on ihanan pehmeää ja pojalla on puutos hihattomista paidoista kesäksi, joten lähdin simppelisti liikkeelle.


Paidan kaavana on Tommy (OB 6/13). Aika slimmi malli meidän hoikalle pojalle, mutta aluspaitahan se onkin. Ajatuksenani oli värittää paitaan pingviini tai pari, mutta sitten loppui rohkeus kesken. Ihan kiva se on noinkin. Onpa edes oranssi tikkaus alareunassa.


Paidan valmistuttua minulla oli vielä jämäpala pingviinejä. Tarkoitus oli tehdä shortsit hihattoman paidan kaveriksi. Leikkasin ne mustasta trikoosta ja ompelin toiseen lahkeeseen yhden pingviinin koristeeksi. Yrittäessäni yhdistää lahkeita, huomasin ommelleeni pingviinin nurjalle. Turhan hämärää puuhastella mustan kankaan kanssa illalla...

Ärsyynnyin ja suunnittelin lopuista pigviineistä sitten tytölle mekon omalla kaavalla. Arvoin pitkään minkä väriseen trikooseen kankaan yhdistän ja päädyin ihmeekseni mustaan. Olen huono pukemaan lapsiani niin tummiin vaatteisiin, joten yritin tuoda mustaan myös väriä. Tuli siitä silti aika tumma. Musta. Tytöstä se oli kuitenkin ihana.

Tähän mekkoon ompelin ensimmäistä kertaa helmaan hunajakennon ja kylläpä se oli hidasta! Onneksi en yrittänyt tehdä sellaista veiviajalle...

Ja vielä lopuksi korvamadot kehiin:

"Kvik, kvik, kvik! 
Kvik, kvik, kvik!
Tral-lal-lal-lal-lal-lal-laa!
Kvik, kvik, kvik!
Kvik, kvik, kvik!
Tral-lal-lal-lal-lal-lal-laa!"

1 kommentti:

  1. Eih, kiitti vaan korvamadosta! :D Meidän isommalla neidillä on joitain mustiakin vaatteita, lähinnä alaosia, mutta juuri alkuviikosta tyttö sanoi kun tarjosin mustia housuja, että sitten mummu sanoo, että onpas tyhmät housut! :D jep, ei sitten. Mutta tuo mekko näyttää kyllä kivalta ja pääasiahan on, että tyttö tykkää! :)

    VastaaPoista