perjantai 21. maaliskuuta 2014

Mallinmuokkausta


Paikallisessa ompeluryhmässämme järjestettiin salainen ystävä vaatepakettivaihto, josta myöhemmin lisää. Olin vaihtoa varten tilannut uutta kangasta ja minulla oli mielessä tietynlainen malli, jonka siitä halusin toteuttaa - halusin raglan yläosan, ei-röyhelöiset perhoshihat, rypytystä kaula-aukkoon sekä pussihelman. Selailin netin kuvia löysin meandin mallistosta lähes ajattelemani yläosan, ja siitä lähdin liikkeelle.

http://www.meandi.se/Upload/Images/2014/vt_14/141203_individ_140110.jpg

Valitsin pohjakaavaksi Mekkotehtaan Orelman, josta korotin takakappaletta niskasta (alkuperäisessä etu- ja takakappaleet ovat samat), kavensin hieman taitteelta koko mekkoa ja muokkasin sivusaumat palloksi. Hihat piirsin uudestaan lyhentäen, reilusti kaventaen ja muuttuneeseen takakappaleeseen sovittaen. Tällainen muokkaus ei kuulu perustaitoihini, mutta koen tämänlaisen näpertelyn ja pähkäilyn hauskaksi. Aina oppii jotain!

Kun kaava oli valmis, piti sitä tietysti kokeilla. Olin ostanut Ideaparkin Marimekosta 3m punapohjaista pallointerlockia, joka soveltui tähän tarkoitukseen hyvin. (Moneltakin kannalta...)Kaula-aukon rypytin framilonilla ja kanttasin pinkillä interlockilla. Myös helma rypyttyi framilonilla. Helmaan silitin ensin taitteen, jonka jälkeen ompelin framilonin aivan taitteen viereen nurjalle, sisäpuolelle jäävän taitteen puolelle.Koska tunikan hihat eivät yllä kainaloon saakka, piti minun keksiä, miten huolitella kainalon suu siististi. Suureksi riemukseni paikallinen meandi-myyjä sattui olemaan esittelemässä mallistoa kirppistapahtumassa, jossa kävin - ja tunnustettakoon - tein pientä vakoilua miten he olivat tämän kohdan toteuttaneet... Siispä ompelin pienen kaistaleen saumorointia peittämään.


Tunikan eteen lisäsin vielä pienen taskun, jonka yläosaa yritin myös vähän rypyttää. Se voisi olla vielä hieman ryppyisempi, mutta tällä kertaa näin.Jälkeenpäin mietin, että oliko tämä nyt plagiointia. Näistä asioista puhutaan ajoittain paljon ompelupalstoilla. No, itse koen tämän enemmän mallin muokkauksen harjoituksena, ja onhan tuo helma kuitenkin ihan erilainen.

2 kommenttia: