lauantai 15. helmikuuta 2014

Lahjaksi kavereille

Meillä on aivan liikaa tavaraa, aikuisten tavaraa ja lasten tavaraa. Yhtenä keinona tavarakaaoksen hillitsemisessä meillä on kuluneella kaudella järjestetty lasten kaverisynttärit lahjattomina. Kaveripiirissämme oli parissa perheessä vastaavia "Ilman lahjaa"-juhlia jo vietetty, joten sain tarvitsemaani vahvistusta ajatukselleni heiltä. Aluksi päätös tuntui itsestäkin hieman radikaalilta, mutta juhlissa kaikki sujui loistavasti myös ilman tätä ohjelmanumeroa. Jotenkin haluaisin opettaa lapseni siihen, ettei kaikkea tarvitse olla valtavia määriä, ja esimerkiksi synttäreillä voi nauttia kavereiden seurasta, tarjoiluista ja muusta juhlatunnelmasta yhtä paljon kuin siitä hetkellisestä mielihyvästä minkä lahjan avaaminen saa aikaan.

Uskon, etten ole ainoa lapsellinen, joka toivoisi vähemmän pikkusälää omaan kotiinsa. Siksi olen viimeaikoina yrittänyt olla ostamatta lelulahjoja, kun lapsiamme on kutsuttu kaverisynttäreille. Sen sijaan olen itsekkäästi käyttänyt tilaisuutta hyväkseni ja keventänyt omaa kangasvarastoani...

Tämä ihanan pehmeästä Noshin kissakankaasta tehty mekko meni lahjaksi 3-vuotiaalle tytölle. Kaavan kehittelin itse yhdistelemällä muutamaa mekkokaavaa. Tästä kankaasta tehdyissä vaatteissa olen joskus nähnyt kruunuja, joten tein tähänkin pienen kruunuyksityiskohdan. Saaja nimesi mekon heti Prinsessakissa-mekoksi.

Tämä pinnityyny on tehty Mekkotehdas-kirjan ohjeella ja se matkasi lahjaksi 5-vuotiaalle tytölle, hieman erilaisella täydennyksellä tosin. Käytin tyynyn materiaalina trikoojämiä. Pinnikiinnityssuikaleisiin silitin tukikankaat.Lopuksi sanottakoon vielä, että ihan kenelle tahansa en uskalla antaa itsetehtyä lahjaksi. Ajattelen, että lahjan on kuitenkin hyvä ilahduttaa saajaansa.

Onko teillä vietetty lahjattomia lastensynttäreitä ja viettekö usein itsetehtyjä lahjoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti